Nu är det vår!

Öronen behövde få lite vila igår, så jag gick på en promenad och letade efter vårtecken. Första vårtecknet – ett träd fullt av körsbärsblommor!

…det var nog mer önsketänkande än på riktigt – egentligen var det dimman som hade täckt träden i ett lager av snö, men om man lite kisar så såg det nästan ut som körsbärsblommor. Så det var körsbärsblommor bestämde jag.

Snön smälter friskt vid strandkanten (eller vinden sveper bort snön från stenarna – take your pick!)

vårsol – mmm!

Vid det här laget började jag bli i det närmaste desperat efter vårtecken.

Knopparna slog nästan ut på träden. …nä, inte ens jag är så optimistisk att jag kan se bladknoppar på dom här träden!

Men dom här blommorna – dom kan nog alla se! Små fina snödroppar som tittar fram under dom tjocka tunga snödrivorna.

jippi jippi jippi! Nu är det äntligen vår!

5 kommentarer

  1. Ser onekligen lovande ut! Tror det tar ett tag innan vi får se samma fröjder i Österbotten. Angående amigurumis, inte tycker jag att de är svåra, kan man virka en sak kan man virka nästan allt. Däremot är de ganska pilliga och det kan vara ansträngande för fingrarna. Det är bra att ha lite mjukare garn, te.x. Sju Bröder är jobbigt! Akrylgarn rekommenderas.

    • Tant Ninette

      Tack för tipsen! ska hålla utkik efter lite akrylgarn o så våga testa på nån sån där liten figur. Kanske bäst att börja med nånting jättelätt först, ska se vad jag hittar.

  2. Se där, du hittade ett riktigt vårtecken till slut! Önskar våren skulle ha kommit lika långt här också, men det lär nog dröja ett bra tag än innan mina lökar hittar upp ur snödrivorna…
    Ha en trevlig helg!

    • Tant Ninette

      det är nog bara några ställen som man alls ser marken än så länge… vilken vinter alltså! är grymt avis på vännerna i skåne och danmark – dom lovar 20 grader och sol till helgen därborta!
      ha en trevlig helg du också!

  3. Det var då sannerligen ett vårtecken. Vet att det i pjukala finns massor av snödroppar, så till min fotokurs hemuppgift försökte jag desperat hitta några men nepp, så det fick bli köpta krokusar istället. Blev också helt konfys då jag såg rimmfrost på trädena igår. Vackra foton som alltid 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *