Home for Now – inredningsboken som vårt hem är med i!

018 För ett och ett halvt år sen ungefär blev jag kontaktad av stylisten Joanna Thornhill som hade sett en bild från mitt hem på Pinterest, och som frågade om hon kunde få komma till oss och fotografera vårt hus till sin nya bok. Jag mailade tillbaks och sade att tyvärr bor vi i Finland, så jag antar att det är lite för långt för dej att åka från London, men hon skulle snacka med förlaget och se om det gick att fixa. Efter att ha hittat några fler hem här i Finland så fick hon ok från förlaget och sen förra sommaren dök hon upp! Vi hade ett par superhärliga dagar tillsammans med henne och fotograferna, och resultatet blev bland annat några av bilderna i hennes nya bok – Home for Now.

021

Home for Now är en bok som vänder sig till förstagångs husägare eller hyresgäster som vill fixa det fint hemma på ett lätt och billigt sätt. Helt som vi har gjort i vårt hus med andra ord! Nu är jag ju väldigt partisk (vårt hem är med på massor av sidor i boken!), men jag gillar verkligen den här boken! Den är verkligen en sån bok som jag hade köpt också om inte vi hade varit med i den. Jag har läst den från pärm till pärm och den är full av härliga personliga hem och massor av DIY-tips.

020 Joanna varvar bilder från riktiga mänskors riktiga hem med tips hur man själv kan fixa saker och ting, bland annat den här stolen från vårt hem.

025

Det som är så kul är att boken är full av bilder som verkligen känns som om dom kommer från nåns hem! Dom är inte superstajlade eller nåt, har bara en extra lite sån där mänsklig touch emellanåt. Det var jättekul att se hur Jo jobbade också! Hon gillade för det mesta hur jag hade ”stajlat” vårt hem, vilket ju fick mej att sväva i luften många dagar efteråt av stolthet!  Ibland flyttade hon om på en del grejer, som t ex den här fåtöljen som till vardags står i sovrummet, och det var kul att följa med det också, dvs hur man bygger upp ett fotografi.

026

Dom flesta av våra rum blev fotograferade under dom två dagar som gänget var här. Fotografen heter James Gardiner och med sig hade han Rita Platts som assistent.

031

Vårt hem finns som sagt med på en massa av sidorna i boken. Alltså jag måste nästan nypa mej i armen för att tro att det är sant! Tänk att vårt hem är med i en inredningsbok som säljs världen över? Tänk att nån gillar mitt DIY-hem så mycket att dom tycker det platsar i en sån bok – det är nästan för häftigt för att vara sant!

034

Det var det som var min plan från första början, då den där sommaren för snart fem år sen när vi flyttade in i huset och min man blev utan lön och utan arbete och jag själv var hemma med tre små barn på under fem år och det kändes som att hur skall vi få det här huset klart. Då bestämde jag mej för att jag skulle göra allt jag bara kunde själv, och så billigt som möjligt, och mitt mål var att det ändå skulle vara så fint så att det platsade i ett inredningsreportage. Nu fick vårt hem till och med vara med i en riktig inredningsbok, och allt det här som jag har fixat själv – allt det gillade Jo & co! Känns som en jättefin kvalitetsstämpel på nåt sätt!

037 (2)

Vår trädgård är med på några sidor också. Riktigt så jag längtar till sommaren när jag ser på dom här bilderna!

Home for Now finns än så länge bara att köpa på nätet för oss här i Norden (t ex via Amazon), här finns info om andra länder (inklusive reviews). Nu hoppas jag att nån finsk bokhandel också tar in boken så att den finns att köpa fysiskt här också, för jag har på känn att jag kommer att behöva minst ett ex till! (har redan lyckas tumma igenom mitt ex lite väl mycket). Jättekul att få ha varit med i den här boken och vilket härligt minne att ha för livet! Tänk att lilla jag från lilla Pargas är med i en riktig inredningsbok!

Joanna var förresten och hälsade på några andra hem här i Finland: Diagnoosi:sisustusmania, Karin med Karkkibloggen och Cosy Home. Åh, vad kul att vara med i sånt fint sällskap!

Thank you so much Jo for contacting me and for the inscription in the book which meant a lot to me! I am so happy to have met you, and I wish you all the best – hopefully this book will sell really well worldwide so that you will get to make many more books! I’m looking forward to your next one, and if you are ever in Finland again – please feel free to visit us anytime!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

10 Replies to “Home for Now – inredningsboken som vårt hem är med i!”

 1. Lissen

  Åh så underbart roligt och jag sitter här och ler. Vilken underbar bok och så roligt att ert hem är med på många sidor. Hela historien med att renovera fint med små medel och småbarnsliv och mannen utan arbete, all beundran att ni fixade det så fint. Och vet du, det känns lite ”lassiekänsla” för mej, som har följt dej länge. Delar glädjen.

  Antar att boken, så småningom kommer till svenska förlag, då vill jag köpa den.

  Kram Lissen

  Reply
 2. miss mary

  Hurra, vad härligt det måste kännas! Tänk alla som inspireras av dina projekt och stil! 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *