Glad Valborg!

069 (2)Så blev det plötsligt Valborg – Valborg blir det varje år, men varje år tycks jag vara lika förvånad att det nu redan är Valborg, eller Vappen som man också kallar det här i Finland. Vi i familjen Bahne firar inte så mycket Valborg, annat än med att äta lite munkar och lyssna på när manskören sjunger in våren, men annat var det när jag var student. Då var det här minsann högtiden nummer ett på året, med studentmössor på Vårdberget och sånger och skumpa och allmän fest! Eller en av dom stora högtiderna. Jag tycker det är lite kul att det fortfarande finns kvar högtider som man har firat i tusentals, kanske tiotusentals år, som midsommar, jul, halloween och valborg. Dom fyra knutpunkterna på året, eller åtminstone här på våra breddgrader där man så tydligt ser årstidernas skiftning. Det är nu det vänder, nu blir det vår på allvar!

Till valborg brukar jag pynta med majvippor som ungarna får gå runt med och vifta med om dom vill. Det rasslar så härligt!I det här inlägget visar jag hur man enkelt kan göra egna majvippor.

 

Sen brukar vi också äta mormors munkar. Det hör liksom lite till att man friterar nåt till Valborg, och mormors munkar – vad kan vara bättre än det? Receptet hittar du här.

Ha en riktigt skön och fin Valborg du också!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Glad valborg till er med! Här blev det väldigt lugnt då isak är sjuk, men lite mjöd och struvor hör ju till

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *