Soliga dagar

007 Så kom äntligen vårvärmen också hit till oss i södra Finland!

Sköna soliga dagar, hoppas det fortsätter såhär!

011

Jag pallrar mej ut i trädgården och går min runda och njuter av alla blommor som har kommit upp. Mina överraskningsblommor, för jag kommer aldrig ihåg vad jag har satt i jorden vart.

012

Här har vi en pion som håller på och tittar fram. Det är det här som var drömmen då för många år sen, att ha en trädgård som är min för en stund som jag får gå runt i och flytta på blommor och följa med hur dom växer och gror och ibland dör och ibland delas på. Som en metafor över livet i stort, men mycket mer lätthanterlig, för här i min trädgård är det jag som är kungen som bestämmer vad som växer och var! Ibland gör invånarna uppror, men oftast när jag tar i beaktande deras åsikter så funkar vi rätt så bra ihop

017

Nunneörten dyker upp lite här och där i trädgården helt av sig själv. Den struntar fullständigt i vilka åsikter jag har om var den skall växa, och det är bra det, för det är precis så jag vill ha den!

008 Jag hade hoppats komma tillbaks till bloggande med lika mycket energi som vanligt, men jag är tyvärr ännu trött efter influensan, så det ligger en massa halvskrivna inlägg och väntar på lite mer energi… Jag hade lovat mej själv att aldrig ha dåligt samvete över nånting som har med bloggen att göra, men det löftet funkade inte alls det! Jag har inte alls besökt mina favoritbloggar den senaste tiden, har inte haft ork att skriva här, knappt ork att göra nånting annat än se på TV och så lite kalas (och efterföljande febriga dagar) och ut på korta utflykter. Men snart skall det vända hoppas jag! Det blir ju som ett beroende det här med att blogga, det ger så mycket att sätta ner i ord och bild det som händer i min tankevärld, så jag hoppas snart ha vilat upp mej tillräckligt för att få igång bloggen som vanligt igen.

Under tiden, helt kort:

– Tv-internetfastan blev en stor flopp! jag blev sjuk, och ungarna såg mer på TV än tidigare och jag med – tror vi får ta en ny fasta sen när vi alla är friska igen!

– @persilja: tusen tack för din fina kommentar! 🙂 du ska inte ha dåligt samvete, men jag är jätteglad att du tänker på mej så jag blev riktigt rörd 🙂 plus att jag ju får ännu en kick därbak att sätta fart på mej själv och komma igång med bloggandet igen!

– @katarina jepp, våra två småttor kommer från Sydafrika så därför har vi lite sydafrikagrejor med i huset. Vad kul det måste ha varit att ha studerat där! jag hoppas vi nån gång får förmånen att bo där så vi också kan lära känna landet bättre

– @ alla bloggläsare och bloggvänner: snart är jag tillbaks igen har jag bestämt, men just nu konkurrerar ni med Netflix, en bra bok och trädgården. Och den här attans influensan som har satt sina spår… Mobilen finns bredvid mej i sängen, så om du har nåt som brådskar så skicka ett mail eller nå mej via instagram!

 

2 Replies to “Soliga dagar”

  1. VisaLiza

    Visst är det härligt med våren, värmen och trädgården. I höstas satte jag gott om nya lökar och blir barnsligt glad nu när jag ser dem titta upp. Tycker du är klok som försöker att inte få dåligt samvete för bloggen men det är lätt hänt. Jag har haft mycket som har konkurrerat om min uppmärksamhet en längre tid och då har både bloggläsandet och skrivandet blivit lidande. Onekligen svårt att få tiden att räcka till allt som önskas. Hoppas att du snart känner dig helt återställd efter influensan. kramar Liza

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *