DIY Gipsägg till påsken

gipsägg

Ibland går det inte som på Strömsö, inte ens på själva Strömsö! För ett par år sen gjorde dom fina gipsägg, men man såg redan i programmet hur svårt det var att få äggen att hållas hela när dom spräckte ballongerna. Jag tyckte det såg ut som ett intressant pyssel så jag tog och försökte göra egna ägg, och det gick ju inte så bra om man säger så. Men skam den som ger sig! Jag tänkte att idén var bra, men tekniken var lite dålig. Det kanske skulle kunna gå att doppa ballonger i gips i stället för att försöka fylla dom med gips, och då borde äggen hållas bättre ihop. Sen råkade det sig så att Caisa K visade en ännu bättre metod att göra såna här gipsägg – att använda sig av gipsbandage! Såklart! det är ju såklart den allra bästa lösningen för nåt sånt här! Gipsbandage kan man köpa på apoteket och går att användas till alla möjliga olika pyssel. Jag gjorde t ex ansiktsmasker med hjälp av gipsbandage för många år sen. Man får en ansiktsmask som passar alldeles perfekt till ens eget ansikte – bra grej om man skall på maskerad eller tänker friknäcka som superhjälte till exempel!

002

Jag tog ett par gipsrullar som jag hade i mitt skåp – jag rekommenderar att köpa nya, dom här var nog lite för gamla så det gick åt mer gips än vad som annars behövs!

Blåste upp en ballong och tejpade fast den ovanpå ett vattenglas.

012

Sen täckte jag bottnen av ballongen med gipsbandaget. Det går bra att klippa bitar av bandaget. Sen är det bara att doppa dom i vatten och sätta dom på plats där man vill ha dom. Mitt bandage var lite gammalt som sagt, så jag fick ta och lappa med lite extra gips till sist. Sen när gipsen hade stelnat var det bara att spräcka ballongen försiktigt. Till sist klippte jag kanterna på äggskalet med en helt vanlig sax.

gipsägg

Mitt äggskal blev inte så stort, men det räcker bra för min lilla oreganoplanta.

gipsägg

Vill man så kan man säkert göra hela gipsägg på det här sättet. Men det lönar sig att först ha hemma rätt mängd gipsbandage såklart! Jag hade bara så det räckte till en sån här ägghalva, men det går bra det också – dinosaurien som bodde i ägget kanske använde den andra halvan som hatt eller nåt, eller åt upp den eller…? Eller så återfinns den ett annat år när jag har mer tid och ork och är lite klarare i knoppen,  tillsammans med en mängd andra såna här ägg för det här var verkligen jätteskoj att göra! Bra grej att fixa som värdinnegåva också, om man t ex vill ge bort en blomma på påsken och vill göra nåt lite speciellt av den.

gipsägg

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “DIY Gipsägg till påsken”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *