Helsingforsresan

Åh, vilken rolig resa vi hade i veckoslutet! Vi reser ju aldrig så långt bort, bara såna här korta resor, men vad kul man kan ha ändå när man har låga krav – några konfektbitar på ett café, lite hotellfrukost och en snabbtur till en leksaksaffär så är alla nöjda och glada!

079Vi började resan på ett café på vägen till Helsingfors. Dom fixade extra snofsiga drinkar åt barnen – bra sätt att börja resan på! Det blev liksom extra festligt genast tack vare drinkpinnarna och sugrören och glas på fot.085Själv drack jag te och åt lite chokladkonfekt med spännande smaker – tomat och basilika var en sån kombo.102

Väl framme fick vi övernatta i TV-teamets gästlägenhet. Den hade en lång korridor som ungarna sprang och hjulade i! Perfekt ställe för en barnfamilj att bre ut sig på.

192

På morgonen var det dags för tv-inspelning i ett jättefint gammalt hus. Jag älskar såna här gamla hus med högt i taket! Jag gillar att dom är så fina och att dom är så gamla. Alla såna där små detaljer som stuckatur och väggmålningar och sånt är det som gör att huset inte alls känns som ett massproducerat modernt hus, och gör att man tänker på hur det var förr, vad det var för mänskor som bodde där för hundra år sen och som gick uppför dom här fina trapporna.166

Lägenheten var helt fantastisk och i köket hängde en lampa som jag förälskade mej i – Demi Grande Volière heter den, och kostar ca 500 euro, och borde vara rätt så enkel att göra en egen DIY-version av! När vi köpte vår lägenhet i Köpenhamn så fanns där en stor voliere från golv till tak i vardagsrummet, dvs en stor fågelbur. Killen som bodde där innan oss hade verkligen pippi på fåglar och hade massor av såna, och jag gillade den där känslan av det tunna hönsnätet och så en massa färggranna fåglar bakom.

219

Stor fin lägenhet med massor av plats att bre ut sig på. Jag gillar golvet också, nåt slags epoxygolv, fast det lär inte vara så lättskött som jag inbillar mej… Läckert  var det hursomhelst.

197

I hallen stod ett vitt piano med en kyrkljusstake och en härlig modern tavla. Superläckert!

214 (2)

Barnrummet var så mysigt det också, och överallt fanns det spännande lampor att titta på.     291

Sen var inspelningen över och vi tog in på hotell över natten. Våra ungar älskar hotellfrukost, det är något av det bästa dom vet!293

Vi var en snabb sväng till några leksaksbutiker och så iväg till hotellrummet och bada i badkaret, äta lite gott och läsa godnattsaga.

280

Nästa dag var det dags för avfärd efter en lååååång hotellfrukost

322Vi hade lite extra tid, och kanske lite extra spring i benen så vi tog oss en tur till Snadistadi – en lekpark för barn

349

Där fanns minsann massor att göra! Ungarna sprang omkring och hoppade och fick alldeles rosiga kinder!

310

Bra ställe att komma till om man har ungar som behöver få röra på sig lite grann! (men kan vara lite väl överväldigande om man är känslig med tanke på hur mycket där fanns att göra och hur mycket folk – våra ungar var på sitt bästa humör så det gick jättebra!)

374Till sist en tur hem till några vänner och massor av snack och lek, och jag beundrade tussilagona! (kom tillbaks, snälla våren!)

375

Vi fixade mat tillsammans och snackade och hade jätteskoj!

372

Dottern i huset har ett helt underbart rum med så fin  tapet och vimplar och lampa! Jättefint och städigt var det också när vi kom – när vi for var en annan sak! Jerusalems förstörelse tänker jag på av nån anledning??

464Sen blev det hemfärd med trötta barn som lyssnade på lite Mamma Mu i bilen, och sen raka spåret i säng.

Det var verkligen en superkul liten tur det här. Hoppas vi kommer oss iväg till Helsingfors fler gånger – där finns så mycket att se, och vi har bara sett en bråkdel än så länge. När jag var liten var vi alltid till Stockholm, så jag känner inte alls till Hesingfors, vilket jag är glad för för då finns det så mycket mer att upptäcka!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Det låter ju som en helt superbra resa! Varför skulle man måsta resa långt bort för att uppleva roligheter, nej absolut inte!

    Vet du, när jag såg den där fågellampan så var min första tanke (innan jag läste texten alltså): men vad kul att Ninette fick med en av sina lampor till inspelningen! Jag var helt övertygad om att du gjorde den själv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *