Vad kommer mina barn att minnas från sin barndom?

Vissa grejer när det gäller att vara förälder är inte alls så som jag föreställde mej. Vissa saker är precis som jag tänkte mej, och till och med bättre!

Sånt som överraskar som man blir glad av:

barnkul

Att hitta den här lappen på väggen i hallen och sen få gå in i vardagsrummet och se på en riktig dansshow!

barnkul2

Ungar som självmant fixar fina pynt och utklädningskläder åt sig själva!

barnkul3

Att ungarna släpar fram samma klossar som jag lekte med när jag växte upp, och se att det är precis lika kul för mina ungar som det var för mej att kolla om man kan bygga ett torn ända upp till taket!

barnkul4

Att plötsligt få en bunt med handskrivna sedlar och så få gå och shoppa i ungarnas butik i vardagsrummet!

…och varför skriver jag det här inlägget då, vad är poängen liksom? Tja, inte så mycket till poäng kanske, kanske mer ett inlägg till mej själv och till mina barn så att vi kan komma ihåg allt det här som är så bra med just den här barndomen som dom har och som jag får bevittna! Jag tror det är bra ibland att stanna upp och tänka efter vad det är som är bra i ens liv, också små saker, för ibland är det just dom där småsakerna som man minns. Som mitt fina N på min fina bruna jacka som jag fick när jag var fyra år gammal. Ingen annan minns den, men jag minns den och jag minns hur glad jag var för min jacka och hur stolt jag var över att ha en mamma som kunde sy nåt så fint! Det hoppas jag att mina barn också skall minnas, alla såna här små stunder som är stjärnstunder!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 Replies to “Vad kommer mina barn att minnas från sin barndom?”

 1. AktivaDagar

  Intressant fråga… Bra att ägna lite medvetna tankar åt hur man vill att ens barn ska minnas sin barndom… Och vad man själv själv göra för att påverka det? Sedan är det ju en annan sak vad de minns, det kan ju bli helt andra saker 🙂

  Reply
 2. Elaine

  Jag ÄLSKAR den här typen av inlägg. Så inspirerande och härliga barn. Själv blir jag inspirerad till att pyssla med barnen, det känns ju som att det är meningen med livet -att ge dem kreativa instrument. MYCKET viktigt inlägg alltså. Som jag tidigare skrivit (tror jag) är jag dålig på att skriva kommentarer, men då och då rasslar jag till i alla fall 😉 Fler kreativa-barn-inlägg alltså!! /Elaine

  Reply
 3. VisaLiza

  Härliga kreativa barn du har! Det är sådant där som gör det så roligt att vara förälder. Hemma har vi två tjejer som älskar att sjunga och spela vilket innebär att vi ofta bjuds på konsert, inte dumt alls! Jag funderar också ofta på det där med vad barnen kommer att minnas. När våra stora tjejer var små hade vi det riktigt kämpigt ekonomiskt och kunde aldrig unna oss någonting alls. Däremot såg vi till att vara uppfinningsrika med aktiviteter för barnen, ordnade utflykter, bakade tillsammans och pysslade. När jag pratade med ena tösen en dag om hur hon tyckte det var att växa upp under så jobbiga ekonomiska förutsättningar så såg hon helt frågande ut. Hon hade aldrig upplevt att det var så. Däremot pratade hon länge om alla tokiga upptåg och utflykter. Kramar Liza

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *