gottegris-tips

Jag tycker om att ha saker som man behöver ofta nära till hands, och dom här grejorna används minsann ofta.

Saxen använder jag jämt när jag har nåt handarbete på gång. Bomullssnöret hade vi planerat att använda till alla kycklingar som vi skulle fylla med diverse läckerier, men det har inte blivit så mycket sån mat sen vi  flyttade tillbaks till Finland ut på landet. Dom kycklingar vi har hittat har varit så små så man har inte ens behövt knyta ihop vingarna och benen på dom. Så snöret används till annat i stället. Senast till en girlang.

Den gamla hushållsvågen är full av lökar och ingefära. Bra att ha nära till hands plus att jag blir så inspirerad av alla ingredienser som står framme, så det blir lättare att gå igång med matlagningen tycker jag.

Bredvid vågen står en liten skål med torkad frukt och nötter. Bra att knapra på när man sitter här vid datorn och bloggar eller läser bloggar. Det är mitt gottegris-tips det – att alltid ha en skål med lite torkad frukt framme. Så stillar man värsta suget och får i sig en del av dom där ”6 om dagen” som man skall äta.

Sen när man har varit nyttig och ätit lite frukt och nötter kan man ta sig en bit choklad till efterrätt. Men chokladen syns inte på bilden – den åt jag upp för längesen!

4 kommentarer

  1. En sån skål borde jag definitivt ha framme, just med nötter och andra nyttigheter, som det är nu äter jag bara onyttigheter, trots att dom int alls står framme nånstans 😉

  2. Den där vågen är ju dessutom jätevacker!

  3. Hi Ninette! I received your beautiful, beautiful postcard a few days ago. It was, and still is, the first one to arrive from the swap. Thank you so much! When my daughter Lucrezia (10) saw it, she said: ”No postcard will ever beat this one :)”.
    I will show it on my blog as soon as I can (I am quite busy at the moment).
    Happy springtime to you!
    Barbara

  4. Vackra saker som man dessutom använder ofta ska självklart stå framme! Vågen är helt underbar. En sån där ställning med garn och sax har jag gett till min kusin i present, skulle gärna ha en sån själv. Användbar till mycket! Jag gillar också torkad frukt och nötter. När jag var yngre och inte åt godis åt jag istället torkad frukt och nötter, och det blev en tradition att ha en burk med sånt till julen istället för vanligt julgodis. Det är något som jag fortsatt med också nu och min man är helfrälst i innehållet! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *