Snölördag (eller var det slöarlördag?)

Så kom det äntligen lite snö – inte för att jag längtar efter att skotta snö eller nåt, men ungarna har haft det så tråkigt med massor av minusgrader och ingen snö att leka i. Bra med lite snö såhär inför sportlovet, och bra för växterna som säkert inte har haft en så himla toppenvinter med höst ända fram till januari och så plötsligt massor av minus!

005

Själv har jag varit sjuk hela veckan så jag får nöja mej med att sitta inomhus medan övriga familjen (minus en unge som också är sjuk) är ute och skottar snö.

008

Det är alltid roligt att skotta snö såhär första dagen som det kommer snö! och andra, och kanske tredje, till och med fjärde – sen när man har skottat i många veckor, sen får våren gärna komma lite snabbare tycker jag!

012

Jag är helt klart på bättringsvägen, men ännu lite trött – inte för trött för att orka slänga ut mattorna. Det blir så himla dammigt inomhus nu när vi eldar hela tiden.

014

Idag blev det lite dammsugning också – åh, vad jag tycker dammsugning är tråkigt! Blir lite roligare genast om man lyssnar på en bra ljudbok eller podcast tycker jag.

Senast jag var ute var det en solig frostig dag och inte alls såhär mycket snö:

032
Den här vintern har våra fönster sett såhär vackert frostnupna ut.  Den nya Disneyfilmen heter ju förresten Frost på svenska – den är verkligen jättebra! Vi såg den under jullovet, för av nån anledning hade den premiär i Finland en hel månad innan Sverige… Sen dess har vi lyssnat på soundtracket på Spotify nästan varje dag. Jag blir lite rörd varje gång jag lyssnar på Idina Menzels version av ”Let It Go” och barnen och vi vuxna vrålar med – det var första gången vi var hela familjen på bio och det gick jättebra! Filmen råkade vara helt perfekt för oss och det är inte ofta man sitter där på bion och verkligen känner att den här sången, den är bara så himla bra och perfekt trots att det är första gången man lyssnar på den!

061 (2)

 

069

Iskristallerna blir lite speciella när det är så kallt – och just nu tänker jag bara på just Frozen-filmen när jag ser dom! Dom hade verkligen animerat snö och is och kristaller på ett fint sätt.

080

Vinter kan minsann vara vacker, med frost på olika ytor. Som ett lager pudersocker överallt.

087

Lite extra fint blir det på fönstren tycker jag. Det är nästan något magiskt över rimfrost.

Nu var det tillräckligt aktivitet för en dag, dags att slänga mej i soffan och kanske läsa en bok eller två – har två klassiker som jag skall läsa har jag tänkt: Saltkråkan & Mobergs Utvandrarna. Perfekt att sitta inne och se på frostfoton eller titta ut ur fönstren och ser hur andra jobbar med snö, och själv bara krypa ner i soffan under filten med en bra bok!

 

P.S. Bara Anna – ursäkta att jag har tagit så himla lång tid på mej att svara! först var det för att jag tänkte att jag skall leta fram boken som jag hade en bra fotkrämsrecept i, sen så kom jag på att det var en bok jag lånat från bibban och sen blev jag sjuk och så har tiden bara gått…  Anyways, minns inte nåt recept såhär på rakan (borde såklart ha skrivit upp det och inte bara testat det en gång och sen glömt bort det), men det som det lönar sig att ha i är mynta som är superskönt för just fötterna! Går bra med vanlig mynta från trädgården – vi brukar frysa in mynta så vi har såhär års, som man sen kan använda till allt möjligt bra. Ska se om jag råkar på nåt bra recept nåt tag så skall jag försöka komma ihåg att skicka det åt dej!

2 kommentarer

  1. Trist med sjuka, men ni ser ut att ha mysigt ändå. 🙂
    Här har vi sån tur att vi bara har två meter gång att skotta när snön kommer. Eftersom vi bor i något som kallas ”samfällighet” så delar området kostnaden för sånt som skottning, sopor, tvättstuga… Väldigt praktiskt och skönt, man kan vara lite latare.

  2. Härliga frostiga vinterbilder och jag barnen uppskattar snön väldigt mycket 🙂

    En fin helg till dej. // Lissen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *