Om tvålar

Jag gjorde nya tvålar igår och då slog det mej att jag lika gärna kan göra en kort video på hur ”trace”-stadiet ser ut, dvs när tvålmassan har tjocknat tillräckligt, ifall nån läsare också vill försöka sig på egna tvålar

Sen idag orkade jag inte alls vänta på att tvålarna skulle härda tillräckligt länge, så jag tog dom flesta ur sina former, och gjorde en kort video på hur jag skär tvål och stämplar tvålen (tack sonen för kamerahjälpen!)

Nu skall tvålarna ligga på galler och härda en vecka ungefär, sen är dom färdiga att packas undan eller att användas, men just dom här olivoljetvålarna blir ännu bättre om dom får härda lite längre än så så jag kommer antagligen att börja använda dom först tidigast om några veckor. Under tiden väntar jag på en ny försändelse av natriumhydroxid (dvs lut) så jag kan gå igång med fler tvålar, för jag såg precis ett nytt recept på shampootvål som jag vill använda! plus salttvål – det lär skall vara skönt för huden så den vill jag också testa på.

Natriumhydroxiden köper jag på nätet här i Finland från Lahtisen Vahavalimo. Lut heter lipeä på finska och det hittar man här.

En kommentar

  1. Hej! Så kul med flera som också gör egna tvålar! Det var längesen sist jag gjorde det, men nu blev jag sugen igen. Tack!

    Hälsningar Annica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *