Julglimtar

011

Det börjar minsann märkas att det närmar sig jul – vi ser på julkalendrar varje dag och räknar ner dagarna

015 (2)

I fönstret står min washitejpade ljusstake och lyser så fint varje morgon och kväll. Snöflingorna klippte jag för många år sen, men dom har lyckats hållas i skick trots att dom tejpas upp år efter år, vilket är praktiskt om man som jag bara vill ha fram julpynten snabbt och så är det klart

025

Pepparkakshuset har redan fått en skavank – en marshmallowbit som lossnade och bara ”försvann” helt spårlöst…! (jag har använt mina helt enorma Sherlock Holmes-talanger till att luska ut att ett visst styck unge som stod och såg hungrigt på godisbiten är den skyldige…)

028

Granen står definitivt grann i stugan

035 (2)

Pepparkakshuset har fått lite nygamla besökare

035

En gammal tomtenisse har hittat till oss. Han satt på vårt bord när jag var liten.

043 (3)

Köket börjar fyllas av pepparkakor och pepparkakshus

047

Jag gör grejer till maknaden, men kände för att också göra en julkrubba åt oss själva, bara för att riktigt få njuta av pepparkaksbakandet. Att baka samma sak om och om igen är inte så himla kul alla gånger, men att hitta på nya grejer är alltid kul!

011 (3)

Ett tag stod en skål med marshmallows på bordet, men dom fick snällt flytta in i en låda i väntan på fina gäster. Det har blivit lite väl mycket socker åt övriga familjen den senaste tiden… Jag har också förresten invigt några nya pepparkaksformen, bland annat hästen på bilden som skall flytta in i krubban om han bara får plats (har bakat en hel del änglar kan jag berätta!)

055

Julstjärnorna lyser fint i fönstren

 

062

ibland har vi tur och solen tittar fram, lyser så lågt såhär års. Och sen försvinner den fort – innan klockan är 16 är det redan mörkt.

066

Huvuddörren börjar se ut som en riktig juldörr

203

Den lilla nissen har varit i farten och ställt fram tre små korgar till ungarna.

Han skrev också ett brev: ”Kära barn, Jag tycker så mycket om er så jag tänker lämna lite presenter åt er i dom små korgarna ibland. Ha en riktigt skön december och tack för att jag får bo hos er några veckor. Hälsningar Nissen”

”Mamma, mamma! nu vet vi att nissen finns på riktigt för han har skrivit ett brev!”

”Mamma, han får nog bo hos oss alltid, hela året!”

4 Replies to “Julglimtar”

 1. Marina

  Å sø skønt, så skønt. Et rigtigt julehjem (og det er det bedste jeg kan sige om et hus). Hvor ville jeg gerne have sådan et gammelt hus med sjæl. Det har jeg én gang før haft og selvom det hus vi bor i nu er stort og funktinelt så savner jeg mit gamle hus hver dag.

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   tak tusind tak! 🙂 det var lige derfor vi flyttede fra Köbenhavn, fordi vi gerne ville bo i ett gammelt hus, og vi havde allerede i flere års tid drömt om at bo i lige det her hus. Det er rigtigt rart med gamle hus, men savner stadigväk storbyen indimellem! plus at nyere hus nok er mere funktionelle og ikke så kolde om vinteren…

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *