Julpopkorn & hemmagjorda marshmallows

När det närmar sig jul kan jag bara inte låta bli att testa nya julgodisrecept!

Det är konstigt det där, för vi har ju riktigt bra recept från tidigare och det finns annars också ett lätt överflöd av godis såhär års, men ändå är det nåt lite speciellt över att laga ett nytt julgodisrecept. Det är väl den där känslan av att prova på nåt nytt och märka att oj, vad det här var gott – godare än jag hade trott!, som får mej att prova recept efter recept år efter år gissar jag.

042

Jag hade en massa polkagrisdelar liggande efter pepparkakshuspyntandet och hade tänkt göra nån enkel ”chokladbark” dvs smälta choklad och slänga på lite polkagrisar, men så råkade Marina med bloggen Badut visa sina vitchokladpolkagrispopkorn så då blev ju det ett perfekt recept att testa!

032

Nästa recept jag testade var marshmallowsen som VisaLiza skrev om häromdagen. Jag provade för en tjugor år sen eller så att göra egna marshmallows, men det blev bara pannkaka av det. Har sett att det nuförtiden finns hemmagjorda marshmallows på en massa bloggar så jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt som jag inbillade mej. Och det var det inte heller!

043 (3)

Superenkelt, och mycket mycket godare än butiksköpt marshmallow! Vi klippte upp bitar och hade i varm choklad – det var gudomligt!

048

Såhär såg marshmallowplattan ut, för jag hade lite för bråttom för att låta den stelna tillräckligt länge plus att det hela tiden gick lite sockerråttor och snattade av kanterna, så den bara minskade och minskade helt av sig själv!

076 (2)Nästa dag lyckades vi rädda resterna och omvandla dom till ordentliga marshmallowbitar!

En sats räckte rätt så långt tyckte vi, och det här är nästan ett måste mitt i vintern när man dricker varm choklad tycker jag!

096

Popkornen hade också strykande åtgång. Det finns en del konstiga mänskor i vår familj som inte gillar mörk choklad lika mycket som vit choklad (inte jag! jag är en total chokoholic och det skall vara mörk choklad) och dom bara kastade sig över popkornsskålen, så strax efteråt var den helt tom.

Juliga popkornsreceptet hittar du alltså här

och marshmallowsreceptet hittar du här.

2 kommentarer

  1. Hvor hyggeligt at vores julemandspopokorn har fundet vej til jeres hyggelige hjem. Det ser så fint og hyggeligt ud alt sammen.

  2. Spännande med juliga popcorn, detta måste testas! Vi testade kanderade popcorn för någon vecka sedan vilket var uppskattat av barnen. Kul att ni gillade att göra egna marshmallows, vill ni göra dem riktigt lyxiga så testa att doppa dem i mörk choklad och när chokladen nästan stelnat rullar man dem i hackade nötter. Kramar Liza

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *