Nissedörren – ren julehygge!

Marina med bloggen Badut visade häromdagen hur hon har gjort en liten nissedörr till sitt hus – jamen, en sån måste vi också ha tänkte jag genast! Igår råkade vi ju ha en ledig dag så det var perfekt läge att lite pyssla och greja för sig själv i köket medan dom andra såg på Harry Potter.

nissedörr

Nu har en liten tomtenisse helt plötsligt flyttat hem till oss!

En mycket välkommen liten nisse!

(”jag vet att det är mamma som har gjort dörren!” sa precis alla barnen i tur och ordning, och ”sschh!!” till varandra – ”nä, jag har inte gjort nån dörr, jag har bara hjälpt till med pepparkakshuset – ni vet ju hur jag brukar göra pepparkakshus”)

nissedörr

Okej, jag kanske hade nånting lite med saken att göra!

Såhär gjorde jag:

nissedörr

Jag tog en kartongask och slaktade den och använde den till dörrdelar. Den platta sidan var enkel att göra, sidorna var det värre med för vi har valt att ha rätt så krångliga profiler på våra golvlister – det underlättar om man har en helt slät vägg att fixa fast sin dörr på!

 

nissedörr Jag använde mej av dubbelsidig tejp för att fästa pappret på dörren

nissedörr

Sen skar jag ut en dörr i kartong och beklädde den med glittrigt papper. Till sist gjorde jag en krans av en plastring och små pyttebollar och en bjällra.

nissedörr

Dörrhandtaget är en vanlig träkula. Bredvid dörren står en liten julgran som jag har lånat från dockhuset (gjorde den av granliknande piprensare) och ett litet pepparkakshus gjort av Fimolera.

Tomtedörren/nissedörren blev omedelbar succé kan jag berätta! barnen har hämtat ner små pyttegrejer som tomten kan få låna, som små verktyg och en polkagriskäpp ifall han har svårt att gå. Tomten har varit snäll med barnen och lämnat varsitt litet godishjärta åt dom.

nissedörr

”Mamma, det är så roligt när det bor en liten tomte hos oss!”

”Det tycker jag också älskling, det tycker jag också”

 

Marina with the lovely danish blog Badut showed a few days ago how a little elf has moved into their house, and put up a little ”nissedör” which it uses to get around the house. So cute, and instant ”julehygge!” in my opinion! Yesterday when I had some free time I made one out of cardboard, and it was an instant hit with all of us in the family. (although all the kids secretly guessed that the Mom had made  the door – but they all try to pretend its real, so it still works!) The little elf has already left some candy for the kids – I wonder what else he will end up doing this December?

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 Replies to “Nissedörren – ren julehygge!”

 1. Marina

  HVor er den da bare fantastisk skøn. Jeg ELSKER det fine lille peberkagehus og den fine krans på døren. Så perfekt. Hvert år ærger jeg mig iøvrigt over at jeg ikke bare lavede døren selv frem for at købe en dukkehusdør, det passer nemlig meget bedre til os, men altså nu er det jo dén dør som nissen har og så kan man ikke bare skifte om til noget nyt….

  Dejligt at alle børnene elskede døren. Det er så fint at de ved at det er dig, men alligevel leger med, sådan er det også hos os.

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   det er virkelig en sjov leg dette at lege at en lille nisse er flyttet ind! Vi er hele familien vilde med den her leg kan jeg märke, også mig

   Reply
 2. Marina

  Må jeg låne et billed en dag? Nogle gange får jeg mails om hvordan man kan lave sådan en dør selv og der ville det være fint at kunne sende dem på besøg hos dig.

  Reply
 3. Pingback: Nissedörren dök upp på nytt!

 4. Pingback: Nissedörren, där den snälla nissen bor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *