Silverguldiga julpynt av lite ved

Jag börjar sådär smått fixa lite nya julpynt till den här julen. Jag vet jag vet, jag har massor av julpynt redan och det riktigt svämmar över av dom i mina förråd! men jag kan liksom inte låta bli ändå! Varje år säger jag åt mej själv att nu har du nog minsann tillräckligt med julpynt, och varje år fixar jag ändå nya. Till och med dom jular som jag knappt har nån julstämning alls så pyntar jag och grejar, det sitter så i ryggraden det här med att den här årstiden är det dags att tänka glittriga färggranna tankar.

www.familjenbahne.com

Den här gången började jag med en urenkel grej, efter ett tips på den här bloggen. The Proper Pinwheel visade hur hon hade sågat till några vedbitar och sen sprayat dom guld. Jättefina och mysiga tyckte jag! Så jag gick ut i vedlidret, sågade till några bitar och sen var det dags för sprayfärg. Men hur jag än sprayade blev inte mina vedbitar guldfärgade! Antingen har jag helt fel sprayfärg eller så biter inte färgen på björkbitar. Nå, dom funkar nog som silver-guldiga också, och kanske ännu bättre hemma hos nån som har en mer naturfärgad jul än jag tänker jag. Snart är det nämligen dags att plocka fram mina julgranar som i år igen är lika fejk som dom andra åren, och till dom passar det bättre med riktigt guld tycker jag! Så jag kanske tar och doppar dom här björkbitarna i lite guldfärg, eller så letar jag fram lite  tall nånstans ifrån och sågar i den. För det här var liksom ett alltför enkelt julpyntstips för att jag ska ge upp så lätt! Blir superfint med dom här vedbitarna och så lite färggrant retropynt som jag har hemma, eller några färgade julkulor som i originalinlägget.

Jag har börjat acceptera det här att jag inte kan ha en riktig gran nu (är allergisk). Det som hjälpte är att i stället ha många fejkgranar! Ifjol köpte jag ännu en gran, så nu ser jag fram emot att ha en silvergran i matsalen, en vit gran i vardagsrummet och en vit gran i hallen.

Hur är det med dej? ser du fram emot julen, och har du börjat fixa lite julpynt redan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *