Pepparkakshusvagn

Gingerbread caravan / pepparkakshusvagn

Det ska va husvagn” ja, det blev alltså en husvagn av mina pepparkakshusplaner (Och sen blev det ett slott också, men mer om det i ett eget inlägg sen när det är färdigt!). Husvagnen stod där bakad och klar, men behövde dekoreras så jag tog och kallade in reservtrupperna, dvs min mamma, och så fick hon gå loss på den med kristyr och godis av alla de slag.

Det är alltid lika kul att dekorera pepparkakshus tillsammans med andra tycker jag! Jag och ungarna koncentrerade oss på slottet, och mamma fick göra precis vad hon ville med husvagnen. För henne var det mer än 27 år sen hon senast dekorerat ett pepparkakshus! När vi var små var det hon som alltid gjorde pepparkakshusen, men sen gjorde jag mitt första hus när jag var tretton och efter det var det jag som stod för den biten. När jag var liten såg våra pepparkakshus inte alls ut såhär kan jag berätta – det var mer färdiga mönster och mallar och franska pastiller. När vi ville vara väldigt radikala hade vi marsipantomtar som fick sitta på och bredvid huset. Sen när jag började baka hus själv så mixtrade jag med karamellfärger och fick fram lila med hjälp av dom få färger vi hade hemma (röd, grön och gul) och mina hus stack ut jättemycket tyckte jag med sin lila kristyr och bara lila pastiller – sett i backspegeln var det inte alls så radikalt som jag kände då! tänk hur sånt ändrar ändå, vad man tycker sticker ut.

Att pynta pepparkakshusen är den bästa biten med att baka pepparkakshus. Det är så roligt att välja bland godisen och bre ut kristyr och spritsa och se hur det växer fram. Jättekul också att göra det tillsammans med andra, för alla har alltid sina egna idéer och sin egen stil och då får man själv också nya idéer och inspiration.

Bra jobbat, mamma! Husvagnen blev jättefin! Nu skall vi hoppas att pepparkaksslottet blir lika fint!

 

P.S. Om du gör pepparkakshus och pepparkakor inspirerade av min blogg, så skriv ett tack eller länka tillbaks till mej! Det uppskattas!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

8 Replies to “Pepparkakshusvagn”

 1. Borgmästaren

  Härligt att äntligen få se dina pepparkakshus! Underbart! Slottet väldigt fantasieggande och husvagnen såå gullig! Jag sätter mig själv vid datorn efter att ha kommit igång med pepparkaksbaket idag. Nu ikväll limmade jag ihop husen. I år har jag verkligen lust att göra pepparkakshus – tack vare din skola! Varje år har lite mer trillat på plats och jag kan nu undvika en del missar som jag gjorde i början. Nu får jag mina hus att stå upp ordentligt i alla fall. Tänkte förresten på dig idag – förslag till pepparkakshus – julkrubba. Du gillar ju julkrubbor och de flesta huvudpersonerna finns ju – gubbe, gumma, hästar, grisar, getter. Fast ett stall kanske ska vara lite mer spartanskt och inte så pråligt?

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Vad roligt att höra! 🙂 Julkrubba är en jättebra idé – tror att jag har nånstans färdiga former till en krubba till och med, som aldrig har blivit använda. Den idén ryker direkt upp på listan, tack!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *