Jouluiloa – julbokstips!

6a010536bfff2d970c019b008054f9970b-800wi

Här kommer det lite reklam nu igen, och helt gratis från min sida idag igen! Jag fick en förfrågan om jag ville ha ett ex av en helt ny julbok, no strings attached, och såklart ville jag det för just den här julboken har ju min idol Kajsa Wikman gjort!

970358_10151954897319923_1636436851_n

Tillsammans med Karin Lindroos som är en finlandssvensk stylist (och som också har en blogg) så har Kajsa gjort en härlig inspirerande julbok som passar både som ögongodis och om man vill ha inspiration till lite nya julpynt som man kan göra själv. Av återanvänt material dessutom.

6a010536bfff2d970c019b0081103d970d-800wi

Det är Kajsa som ligger bakom bloggen Syko och som var på finsk och svensk TV i programmet Bloggistan det senaste året, och hon har en distinkt stil på sina alster som är både kul och tillräckligt enkel så att man inbillar sig att man lätt själv kan göra lika fina saker! Varje gång hon visar upp några alster på sin blogg blir jag lika inspirerad att fixa nåt själv, gillar speciellt det här med att sy på kort som på dom här på bilden ovan texten som Kajsa säljer i sin Etsy shop. Det är faktiskt superkul att sy på kort tycker jag, och alla pyssel som på nåt sätt går ut på att man gör nånting ditåt och allt inte behöver vara så exakt passar mej som hand i handske!

1239053_10151954896684923_1659079956_nKarin Lindroos har också en distinkt stil på sina foton tycker jag, och det här är minsann ett samarbete som gett frukt – boken är full med ögongodis från pärm till pärm, och i en färgskala som tilltalar mej!

Boken har underrubriken ”kierrätysmateriaaleista” = återanvänt material, och handlar alltså om hur man gör julpynt genom återbruk! Ännu ett stort plus tycker jag, att det går ut på att man tar sånt man redan har hemma och sen gör om det till nya pynt. Precis sånt älskar jag! Boken mixar gammalt och nytt, gamla material och färger som ges ett nytt stuk.

Man kan också tjuvtitta i boken på nätet:

 

…det enda minuset är att boken bara finns på finska. Än så länge! den kommer nog säkert ut på åtminstone engelska gissar jag! (eller hoppas – det är så kiva när det går bra för såna här driftiga finlandssvenska pysslare tycker jag!)

Kajsa Wikmans blogg hittar du här

Karin Lindroos blogg hittar du här

 
(lycka till med bokförsäljningen tjejer, och tack för lånet av bilderna!)

4 kommentarer

  1. Den är säkert jättebra. Gillade Karins förra bok Loppisfynd eller vad den hette. 🙂

  2. Boken har jag tittat på och tänkt beställa hem. Verkar som om det är dags att ta tag i saken nu!

    Tittade in på Kajsas blogg och undrar hur jag kunnat missat den, såg ju hur trevlig ut som helst! Tack för tipset!

  3. Kul med pysselbok och att just du fick en =)

  4. Oj vilken fin pysselbok det verkar vara, nice!! Och dina tranor är så himla fina & många!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *