Fågelmatsmojäng – Birdfeeder DIY

136

Vi kom på att i år vill vi ha många småfåglar till vår gård. Problem nr 1 – exakt noll fågelbräden eller fågelmatsmojänger. Efter lite snabb googling hittade vi den här birdfeedern som såg smart ut, så maken och morfarn tog snabbt och fixade ihop en sån.

Vår blev en lite modifierad variant. Flaskan är avskuren ungefär en tredjedel från toppen så att det lätt går att fylla på fågelmat. Snöret går genom hela flaskan i stället för att bara vara fäst i korken i toppen.

20130117 lilla kameran 019

Det blev en hit,  tyckte talgoxarna! Dom åker talgoxekarusell när dom käkar, för flaskan snurrar ibland runt runt när nån sitter där på sleven.

Jag har köpt en massa nygamla slevar från en loppis så nu skall det fixas fler såna här mojänger! Vi behöver fågelmatsmojänger på många ställen i trädgården känner jag, så vi kan titta på fåglarna från flera fönster.

20130117 lilla kameran 029

Sen kom äldsta sonen hem med den här helt underbara fågelmatsgrejen! Han har  gjort den alldeles själv i slöjden, och det var inte hans kära gamla mamma som fick den utan lyckans osten mormor! Är så avis på henne att det inte är sant!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. Det där var ju ett bra tips! Mysigt med fåglar som kommer och äter.
    ha en skön fredag

  2. Har också tänkt göra sådana men det har inte blivit av. Fast nu när jag ser dina känner jag att jag måste det snart.
    Trevlig helg!

  3. Tack för tipset, den ska jag absolut prova laga!

  4. Tack för tipset! Skall se till att vi får vårt lilla fågelhus städat & utsatt i tid för småfåglarna, hösten kom ju liksom snabbt nu 🙂 Och joo – det är mysigt att titta på när fåglarna äter – det tycker storebror i huset iallafall*

  5. Camilla Maria Viola

    Jag är lyckans ost som fick det fina ”restaurangbräde” åt mina/våra många fåglar.Ett stort TACK till Bästa Noel.Bedstekram till dej.

  6. Pingback:Fågelkarusellen fortsätter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *