Teväggen – DIY wallpaper

DIY wallpaper

För ett tag sen efterlyste jag teförpackningar, och det dök upp hela noll teförpackningar i brevlådan (jag gissade nog att det kunde bli svårt!). Vi drack desto mer te här hemma så till sist fick vi ändå tillräckligt material till min så kallade tevägg!

A while ago I asked around if other people like me liked this particular brand of tea and could help me with my secret project. Turned out me and my husband are almost the only ones liking this tea around here, but we’re avid  tea drinkers so the problem was solved by ourselves. The project – DIY wallpaper out of tea boxes.

DIY wallpaper

Det här är mitt favoritte, smakar så himla gott! (jag trodde förresten att alla Clipper-te var ekologiska, men den här sorten är inte det… det enda minuset med den) Jag satt en dag och drack te och tänkte att dom där färgerna matchar ju vår hall jättebra. Sen behövde vi tapetsera om lite i övre hallen för nån unge hade varit och pillat sönder tapeten där, så då blev det perfekt läge för en sån här DIY tapet!

This is our favourite tea! the only minus is that it isn’t organic, but the taste is just wonderful!

One day I was having a cup of tea and looking at the box, and it dawned on me that the colours on it matched our hallway perfectly! We needed new wallpaper on a small piece of wall in the upper staircase, so this was definitely a perfect DIY moment.

DIY wallpaper

 

Det var en väldigt krånglig process att tapetsera – not! Gick hur lätt som helst, bara att limma fast alla förpackningarna med limpistol rad för rad och lite klippa i dom så dom passade runt fönstret och i kanterna. Det var det. Färdigt.

Jag ser bara fördelar med den här tapeten:

– Det gör inte om ungarna har sönder den, för det är bara att dricka mera te så kan vi lappa hålen!

– vi återanvänder själva teförpackningarna som annars hamnar i pappersinsamlingen. Bra att visa ungarna hur man kan återanvända saker i praktiken!

– det ser färggrant och fint ut i hallen, precis som vi vill ha det!

Me and my handy glue gun made this DIY wallpaper in a few hours – it was supereasy!  There are only positive things to be said about this wallpaper: it doesn’t matter if the kids wreck it, the pieces are easily replaced. We reuse the tea boxes ourselves that otherwise would end up in paper recycling, i.e. showing our kids how to reuse stuff themselves. And it looks colourful and fun, just the way we want it!

Om du råkar hitta hit från facebook – välkommen, hoppas du skall trivas här och har du några frågor så är det fritt fram att ställa dom! Mitt första försök till att tipsa om det här blev raderat, men jag skall försöka svara på dom frågor jag minns från den tråden:

– det går bra att lacka tapeten efteråt, t ex med möbellack om man vill ha en jämnare finish

– det tog cirka ett år att dricka te till den här väggen, men vi dricker det här teet jämt så jag har snart en lika stor hög med förpackningar att greja nåt av igen!

– vår vägg är inte det minsta slät och jämn eller rak – det är ingen annan vägg i huset heller, för vårt hus är ett gammalt 1800-tals hus som har satt sig under åren (dvs tjälen har gjort att huset har rört på sig). I ett rum i övre våningen får man nästan sjösjuka när man går på det och är ovan!

– jag skrev till Clipper och tipsade om väggen för ett tag sen och fick en härlig låda med teförpackningar av dom! Dom gillade väggen minst lika mycket som jag!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

14 kommentarer

  1. WOW du är en sån inspiration! Idérik och modig.
    Blev så glad att jag blev tvungen att blogga om dig o denna idé!
    Hoppas det är ok med dig.
    KRAM

  2. Oj… en gammal mail hängde visst med där *s*

  3. Nice. Very nice. Igen en gång 🙂

  4. Men gud vad fränt! )Oj vad längesen jag använde det ordet. Det kändes väldigt sjuttital! 🙂 Men det passade här. För det var verkligen FRÄNT! (Och om du aldrig hört det ordet är det ett äldre ord för coolt, 🙂 )

    • Tant Ninette

      fränt – det uttrycket passar bra! 🙂 har själv aldrig använt det, men det är ju nog mitt i prick tycker jag själv också! 😀

  5. Wow!!! Alldeles underbart! Och du säger att du inte är ambitiös 😉

    • Tant Ninette

      inte när det gäller sånt som nuförtiden räknas som jobb! (dvs sånt som man får en lönesedel i handen för) När det gäller pyssel och egna tapeter, så då är jag ambitiös minsann! och trädgården oc hhuset och allt sånt som är viktigt för mej

  6. Har du förresten smakat på kusmitéerna? Jag sålde dem då jag sålde Nordljusprodukter så min téälskande man fick ett par burkar och han älskade dem! De är ju lite dyrare, men tydligen värt det eftersom han efteråt köpt flera trots att han annars är väldigt ekonomisk.

    • Tant Ninette

      jepp, dom gillar jag massor! dom är lite dyra och så får man inte tag på dom här som vi bor, så vi kör mer dom här clippertena i stället (vilket ju märks!). Har några burkar kusmi i skåpet, som jag brukar fylla med annat te. MIn kusmifavorit är the vert gingembre & citron (grönt te m ingefära o citron), men den burken är inte den finaste tyvärr!

  7. Ni har verkligen fått pimpla i er te för att få material till den väggen!
    Den blev dock extremt tjusig, och säkert one of a kind!

    • Tant Ninette

      jajamen, här pimplas det te bara värre! tack ska du ha, tjusig – härligt att få den beskrivning på nåt som jag själv har gjort!

  8. Ej hvor er det fedt! Skal lige love for det er længe siden jeg har været omkring din blog sidst. 27 ulæste indlæg har jeg hos dig:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *