Blommor (min sorts naturfärger!)

120

Varje gång jag tagit in blommor den senaste tiden så har jag tänkt att nu är det sista blombuketten, nu är det slut på blomsäsongen.

035

Trots en frostnatt så har vi fortfarande blommor kvar i trädgården! Frosten tog en del krassen och pumpaplantorna, men annars lever det mesta och blommar, om än långsammare och långsammare för varje dag.

016Det har varit bråda dagar att skörda allt och få allt in innan frostnätterna, men nu börjar vi vara klara. Bara lite äppelmos till att koka, lite bladselleri och persilja att skörda och sen är vi klara.

090Det bästa med en trädgård med många perenner och ettåriga växter är alla blombuketter man kan plocka!

131Det märks på mitt urval av blommor vilka färger jag gillar, både inomhus och utomhus. Såna här buketter får mej ofta får mej att tänka på uttrycket ”naturfärgat” – dom här blommorna är väl lika naturfärgade som nånting annat i naturen utan att vara varken vita, beige eller bruna. Det här är min sorts naturfärger!

137

Det här var nog den sista riktiga sommarbuketten med både tagetes, mynta, lite morotsblad och sommarblommor. Och kärleksört som är en riktig höstblomma.

298

Dom sista blomman för dagen kämpar för att visa upp sin prakt så länge det bara går

300 (2)

Jag hade en tanke från barndomen om blomman för dagen som en pytteliten blomma i en kruka som inte blommade så värst bra, men ger man den ordentligt rum att bre ut sig så blommar den helt fantastiskt!

305

Denna solros sträcker sig över taket på gästhuset. Får se om den når att bli till solrosfrön innan frosten tar den, eller om fåglarna hinner plocka åt sig fröna innan jag kommer åt dom.

309

Kolla vilken ”naturfärgad” blomman för dagen! Vilken färg alltså!

312

Knopparna är fina dom med.

Dagarna blir mörkare och kallare, och jag tröstar mej med att snart är det dags att läsa nästa års frökataloger och planera nästa odlingssäsong! Fast innan dess skall jag pröva på en ny grej – höstsådd. Har köpt både en del ettåriga blommor och morötter och spenat som jag skall testa att höstså så vi kanske får en tidig skörd nästa år. Spännande!

 

2 kommentarer

  1. Så himla fint hos dig ännu och alla dina blommor!! Avundas dig och dina trädgårdsfingrar må du tro! Kram!

  2. Härlig att med en blommande trädgård ännu. Måste nog ta och så lite höstblommor hos oss. Vill ju ha en trädgård som blommar en lång tid. Fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *