Söndagsblåomor

021 (2)

Härlig söndagssol, härlig förhöstdag idag! Vi har fortfarande en hel del blommor som blommar i trädgården, och det gäller att passa på att njuta av dom nu för nu påstår dom att hösten håller på och börjar

024 (2)

Jag har passat på och tagit in en hel del buketter. En  står på vedspisen så länge det ännu går att använda den till sånt här – snart är det dags att börja elda igen. Rosenbönorna är på tork, precis som en massa andra frön.

029

Dom här blommorna borde tåla lite höst också. Det hoppas vi på!

034

I växthuset har vi skördat nästan allt som går att skördas. Dom här chilisarna befinner sig just nu i några burkar i kylskåpet tillsammans med sina jalapenokompisar, förutom några stycken som hamnade direkt i frysen eller direkt i såsen.

063 (2)

Drottningpelargonerna (Ingrid) har fått komma in, dom övriga står ute i trädgården och väntar på sin vintervila.

071 (3)

Krassen blommar bara värre! Det är så häftigt att det kan bli en så stor och lång planta av ett pyttelitet frö precis varje år tycker jag

 

079

Solen går allt tidigare ner för var dag som går, och växterna får klara sig på det lilla ljus som är. Bondbönorna som jag klippte ner har gjort ett nytt försök till blomning, och vi kommer antagligen att hinna få en liten andra skörd av bondbönor!  Det är nåt det!

095

Här har vi jordärtskockorna som vi odlar både för knölarnas skull och för att det är kul med flera meter höga blommor som sträcker sig över träkojan. Kul växt, jordärtskocka!

073

Zinniorna blommar för fullt just nu, och jag hoppas att några av dem hann blomma tillräckligt länge för att jag skall kunna ta frön av dom. En del av årets färger är liksom lite extra fina.

Det var mina fina söndagsblåomor (på pargassvenska!) det, ha en riktigt skön söndag!

4 kommentarer

  1. Sikke skønne, skønne billeder fra det tidlige efterår. Elsker denne tid på året.

    Du har et dejligt blik for buketer og jeg fik straks lyst til at gå ud og plukke en søndagsbuket.

  2. än bjuder trädgården på små underverk… tänk så härligt!

  3. Så fint det blommar hos er. Tror bestämt jag måste så sådan blommor som är på sista bilden. De skulle passa bra hos oss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *