DIY Lampskärmar av kvistar

Jag märkte häromdagen att jag var lite trött på färgerna i vardagsrummet, så jag tog och gjorde nåt åt saken. Då när jag fixade dom härligt rosa tyllamporna till vardagsrummet så var jag övertygad om att dom skulle få hänga där ett bra tag, men jag hade glömt hur lite vi använder vardagsrummet på våren och sommaren (som tydligen är den tid jag helst vill ha färggrant inne) och hur jag gärna fixar om saker och ting till hösten. Dags för lite förändring, och den här gången gjorde jag ett par lampskrärmar som jag har haft i planerna i evigheter känns det som (okej, sen förra vintern).

004Jag gick ut i trädgården och klippte med en sekatör kvistar i olika längder av både syrén och äppelträd. Tog en rishög som vi hade liggande som ändå skulle brännas upp, så det här var verkligen att göra nånting av skräp!

011

Sen limmade jag fast kvistarna huller om buller på ett par lampskärmar. Jag gillade inte riktigt hur dom såg ut när dom var sina vanliga au naturel-färger, så jag tog och spraymålade dom med lite guldfärg.

020 (2)

Det blev en lagom lite höstlig förändring i vardagsrummet, precis vad jag kände för just nu! Tyllamporna blir återanvända dom också – tyll går att använda till så mycket roligt, så det är aldrig ett problem att använda om det i det här huset!

…och nej, jag blev inte inspirerad av Ernst till dom här lamporna! Tror han läser samma bloggar som jag, för att klistra fast kvistar runt vaser är nåt som har kretsat runt på internet ett bra tag nu, så det var inte precis världens mest unika tips det här, men det var ändå ett pyssel som passade perfekt till just vårt vardagsrum tycker jag. Med sina äppelkvistar på väggarna och allt!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

  1. De var fina!! Jag gillar 🙂
    Annars också är fönsterlampor fina.skulle vilja ha det, men det betyder att dra en massa sladdar..

  2. snygga… lite höstkänsla sådär!

  3. Smart!
    Man kan ju egentligen göra lampskärmar av vad som helst 😛 Inspirationen flödar 🙂

  4. Alltså, vilka vackra fönster ni har!! Och Ernst, han läser definitivt en massa pyssel-bloggar 🙂

  5. Tänk vad man kan göra av en hoper grenar. Gissar att det blir ett ganska gemytligt sken av dom oxå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *