DIY smyckeskrin av gammal bok

046 (2) Jag har alltid velat gröpa ur en gammal bok och gömma skatter i den! Nu en dag när jag var tvungen att bara sitta inne och se på TV passade jag på och gjorde slag i saken.

025

Jag tog en gammal bok som var relativt tjock och såg fin ut och så mätte jag ut hur stort hålet inne i boken skulle vara.

031

Jag ritade ut hur mycket jag ville skära ut och sen satte jag igång och skar med en skalpell. Vill man vara supernoga kan man göra en mall och rita upp var man skall skära på varje blad, men jag ville att det skulle gå relativt fort så jag skar igenom den första öppningen in i nästa och så vidare. Ibland kunde jag skära bort flera blad åt gången, ibland måste jag ta ett i taget, så det var ett rätt så tidskrävande pyssel det här. Till sist avslutade jag genom att bre ut en massa trälim på insidan av boken längs med kanterna på det som jag hade skurit bort.

037

Nu har jag mitt alldeles egna superhemliga smyckeskrin, och precis ingen vet att det rymmer en skatt speciellt nu efter att jag lagt upp det på bloggen!

044

Känns lite kul  faktiskt att bläddra upp boken (som så passande är ”Den röda nejlikan” – en roman om en som smugglade ut aristokrater från Paris) och sen hitta mina dolda skatter! Bygga trähus och böcker som gömmer dolda skatter – man kan minsann ha lika roligt som vuxen också som när man var liten!   Skulle jag komma på hur man gör en hemligt rum under huset också så skulle alla mina barndomsfantasier vara uppfyllda!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 Replies to “DIY smyckeskrin av gammal bok”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *