Fabriken: Återbruk

Dags för säsongstart på Fabriken, och dagens tema är Återbruk, återbruk av bilder eller inlägg eller vad man vill. Vilket passade alldeles utmärkt för mej idag för igår när jag öppnade min frågelåda så ställde Hanna följande fråga: Hur gör du dom fina anslagstavlorna med tyg?

Perfekt läge att återanvända lite bilder med andra ord!

061

Just dom här anslagstavlorna med tyg är mina favoritanslagstavlor! I köket hänger den här  rätt så stora anslagstavlan och hjälper oss att hålla reda på vardagen.

023

Plus att den är perfekt hänga upp fina saker på! Jag gillar att ha gamla bilder och pynt och allt möjligt på min anslagstavla i köket.

076 (2)

Från början såg anslagstavlan ut så här, men när jag fixade om köksväggarna så fixade jag också om tyget på anslagstavlan. Den är relativt lätt att tillverka och är en av dom första pysslena jag visade här på bloggen!

Att göra en sån här anslagstavla är sådär halvlätt tycker jag.
Man tar en bit fanér och så tar man en bit vaddering (finns att köpa i tygaffärer) som är större än fanéren och så fäster man den på baksidan av skivan t ex genom att stansa fast den. Sen tar man en tygbit som är ungefär lika stor som vadderingen och gör samma sak med den. Se till att mönstret är så som du vill ha det på framsidan av skivan. Sen kommer det krångliga – att fästa banden så att det ser snyggt ut. Jag brukar först lägga ut bandet så att jag ser ungefär hur jag vill ha det (vilka vinklar och vilka avstånd), sen markerar jag på baksidan var varje band kommer att fästas och klipper bitar av bandet så att jag har alla bandbitar färdiga innan jag sen stansar också dom på baksidan. Efter det tar jag några nubbar eller dekorativa små spikar och spikar in en i varje kryss som bildas av banden. Sen är det bara att fästa anslagstavlan i väggen! Vi har skruvat fast den här anslagstavlan i köksväggen med hjälp av brickor och skruvar tvärs genom tyg och fanérskiva och allt.

 

 

3 kommentarer

  1. snyggt… en sådan där borde jag kanske fixa, tack för inspirationen!

  2. Tack för det. En sån skall jag definitivt göra en vacker dag, tycker också dom är ursnygga 🙂

  3. Ja, nu vill jag ju så gärna ställa en fråga eftersom du öppnade upp för det i förra inlägget men jag kommer inte på en enda. Typiskt!

    Färgen jag använde till flaskorna hittade jag i källaren, en gammal grön och en turkos som jag blandade. Men flaskorna är i sig själva lite grönaktiga (några av dem var ju sedvanliga vinflaskor) vilket påverkar färgen.

    Skulle jag tipsa om Sommarprogram är det Lotta Gray Lotta Gray (28 december 2010) som pratar om hur hon skrivit ett brev till sin son ifall hon skulle dö av den cancer hon hade. Ett sådant brev har jag sedan dess själv tänkt skriva. Tänker fortfarande. Sedan har vi ju Sylvia Schwaag Serger 6 juli 2011 som har en intressant bakgrund. Idag var det Ellen Jelinek, vars program jag också gillade. Handlar bl a om att hennes syster dö i cancer. Sedan har vi ju den svenska pastorn som förlorat två barn, vad hette nu han? Ann Heberlein 16 juli 2009 när hon berättar om sin bipolära sjukdom och vad den inneburit. Men nu inser jag att mina favoriter nästan bara handlar om död eller nära död så jag slänger väl in även Fredrik Lindström 25 dec 2011 när han pratar en vinter nyligen om traditioner. Underhållande och lärorikt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *