Blue Congo – det här är minsann en blå potatis det!

Blue Congo

Den här våren tog jag och gav bort lite Blue Congo, och behöll några potatisar själv. Jag hade egentligen inte tänkt odla några potatisar alls i år, men så kom jag över den här spännande sorten och bara måste testa den!

138

Dom har vuxit bra hela sommaren på bakgården i en gammal cementring, som skall bekläs med mosaik eller nåt bara jag får tid till det. Där växte och växte dom, och sen var det dags att skörda. Det var lite knepigt att hitta alla potatisarna i jorden, för dom här potatisarna har riktigt mörka skal. Sen blir dom ännu häftigare när man tvättat och kokat dom!

Blue Congo

Kolla denna potatis – såhär blå potatis har jag aldrig sett förr! Eller i varje fall inte potatis som verkligen skall vara blå – det känns lite ovant med potatis av den här färgen, och barnen bara störtvägrar att äta den! Nå, det blir mer Blue Congo åt mej och maken i stället och det är inte så dumt det, för den här potatisen smakade verkligen supergott, och passade utmärkt till lite grillad kyckling, bondbönesallad och färska tomater. Vi får se, det kan hända att det slinker ner några Blue Congo nästa år igen, trots mina tankar varje vår om att i år skall jag inte odla några potatisar…

4 Replies to “Blue Congo – det här är minsann en blå potatis det!”

 1. Lena B

  Du borde testa att göra potatismos på dem, det börjar vara på gränsen till vad jag ”törs” äta… 😉

  Reply
 2. Cecilia summerar

  Åh, jag hade nästan glömt Blå Kongo. Vi köpte den rät ofta när vi nyss hade flyttat ihop och ville bjuda kompisarvpå fräna grejor. 🙂 Blått mos fick vår tös som börjaätapuré! Hoppas jag råkar på det i affären.
  Jättefint bord du fixade! Lätt som en plätt verkar det, men stordåd är det i mina pysselokunniga ögon.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *