Min nya afrikanska stol

african fabric covered chair

Så blev jag äntligen klar med den nya stolen till sovrummet! Den här stolen var en del av ett par – den andra är nuförtiden grön och beklädd med ett cowboytyg och står i barnrummet.

I’m finally finished with this summer’s ”big” interior project – to redo an old beige chair. It used to be part of a pair of chairs, and the other chair now sits in the kids room all dressed in cowboy fabric and painted green.

african fabric covered chair

Den här stolen fick sig först ca 10 lager högglansig cerise färg. Sen var det dags för själva beklädningen och den här gången använde jag mej av ett afrikanskt tyg som jag tyckte passade bra till den rosa färgen.

It took about 10 coats of paint to get the chair finished – I used a really high gloss paint colour that needed lots and lots of coats to look good. Then when the painting was all done, I upholstered the chair using an African fabric  that I found in a store in Turku.

 

african fabric covered chair

Jag gillar verkligen att inreda med afrikanska tyger! Känns lite speciellt bra med en smula Afrika i vårt hem också, med tanke på att en del av våra hjärtan alltid lite befinner sig i Sydafrika – det ger verkligen bra vibbar, att få ha såna här glada härliga tyger i sitt hem som för med sig så bra minnen och kanske också ger oss nya härliga sådana!

I love decorating with African fabrics! Our two little ones were born in South Africa and a part of my heart will always belong to that continent, so for me these fabrics represent love, laughter and welcoming people. Happy memories!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

11 kommentarer

  1. IHANA! Loistoidea myös, pinkki tuoli ja tuo vihreäkin, upeita!

  2. Så fantastiskt fint! Jag gillar också afrikanska tyger. Köpte på mig en hög när jag var i Gambia för ett par år sedan och sedan har jag bytt till mig några fler också. Har en idé om att jag ska sy mig lite tröjor med detaljer av afrikanska tyger snart, måste bara komma mig för att beställa trikå först.

  3. Underbart! Jag har ju precis hittat hit men inspirationen flödar helt klart 🙂

  4. Härlig!
    Beundrar ditt sätt att använda färg! Jag är själv mycket fegare men ska försöka med lite mera färg och pastell bara jag får tummen ur 🙂
    Jag såg er också på loppisen men blev inte av att komma och säga hej, jag hade så fruktansvärt varmt så hjärnan och kroppen fungerade inte riktigt..
    Absolut kommer jag på te något tag bara vi kommit in i rutinerna! Passar säkert bra någon vecka då vi har pappan hemma så jag inte behöver skynda mig och hämta barnen på dagis. Kul!
    Lotta

  5. vilka hääärliga färger!!

    delta gärna i min utlottning

  6. Så härligt! Inspiration till att använda alla de tyger vi har i källaren. Men att gå från tanke till handling kommer nog ta ett decennium eller så. 😉

  7. Hej!
    Nu måste jag fråga: 10 (!) lager färg – menar du verkligen det?! Tunnar du ut den supermycket då. För att det ska bli slätt? Jag gillar att göra om och rusta upp gamla möbler, men nästan varenda gång blir jag superilsk för att det är så himla svårt att få lackfärgen riktigt bra. Tycker att det är snudd på omöjligt att undvika färgrinningar! Har du några tips mottages de tacksamt!

    MVH
    Emma

    • Tant Ninette

      Jep, 10 lagar färg är ungefär så många det tog för att få färgen att täcka – den var extremt högglansig och såg rätt så tjock ut tyckte jag i burken, men när jag målade med den så täckte det inte alls så bra som jag hade trott. Men resultatet blev helt superbra! Nä, jag tunnade inte ut den alls faktiskt, och dom sista lagren så var jag rätt så otålig och tog på lite för mycket färg så det rann lite här och där, men det syns inte så bra på bild utan bara om man synar stolen, vilket jag hoppas att dom flesta inte gör utan att dom blir bortkollrade av tyget i stället! Jag målade en sekretär i samma färg också, men då målade jag nog mer än 10 lager och alla rätt så tunna – det är nog att rekommendera med just den här färgen, för det rann knappt nåt alls och blev superslätt och fint, nästan som om man hade spraylackerat den.

      Jag är verkligen inte bra på att måla om snyggt kan jag berätta, är alldeles för otålig för det! jag brukar annars använda mej av linoljefärg som tar hur lång tid som helst på sig att torka, men då brukar det inte kräva så många lager. Linoljefärgen blir halvmatt, gillar verkligen att jobba med den, men den här gången ville jag ha riktig högglansig färg till dom här stolarna så därför körde jag med den här färgen.

  8. Vilka härliga färger! Den där rosa färgen har vi på väggarna i vår hall också, jag tycker väldigt mycket om den!

  9. Wow! här fick jag ju svaret. Älskar stolen! färgen och tyget…to die for.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *