Köpenhamnstavla

Den här tavlan har äntligen blivit färdig! jag har ritat och målat på den i evigheter känns det som, måste alltid ta paus om nån unge kommer i närheten – det har gällt att hålla tungan rätt i munnen när alla små streck skall ritas!

Jag ville göra en tavla med byggnader i Köpenhamn som betydde nåt speciellt för oss. Jag använde mej av google maps för att gå runt på stadens gator och titta på byggnaderna och ha dom som modell.

Sen färglade jag med tusch. Jag hade lite begränsat med tuscher, så byggnaderna fick sig alla möjliga färger som dom inte har på riktigt.

Det orangea huset till vänster i mitten var ”vårt” hus. Till vänster om det fanns några livsmedelsbutiker. Till höger ett bra caféställe. Bakom det Amalienborg, Statens Museum for Kunst och Botanisk Have. Längst bak Magasin, Glyptoteket, Tivoli, Rundetårn, Christiansborg, Palads & Rosenborgs slott. Inte närapå alla ställen i Köpenhamn som betyder nånting för oss (t ex Christianshavn!), men en del av dom som vi såg när vi promenerade in till stan.

Nu ska jag bara hitta nåt bra ställe att hänga tavlan på.

11 kommentarer

  1. Vilken jättefin tavla! Du är så skicklig Nette

  2. Verkligen skicklig! Den påminner om ett par tavlor från min barndom, men minns inte vem som målat dem. Den ena var åtminstone en detaljerad målning av Salutorget i Helsingfors. En av mina favoriter.

    • Tant Ninette

      Vad kul! kan hända jag har nån sån målning i mitt undermedvetna som gett mej inspirationen till den här bilden

  3. Helt underbar tavla! Vad duktig du är!!! Beundrar!!!

  4. Du är bara så himla duktig!! Bilden gör den inte helt rätt- när jag sett den live i sin tredimensionella stil blev jag ju bara så hänförd över din konstnärliga ådra!!!
    Apropå förra inlägget- hos oss kallas ananaskaramellerna för ”moffakarameller” ! 😀

    • Tant Ninette

      alltså du har helt rätt – man ser inte alls att det är mer tredimensionellt på riktigt. Jag borde ha dej här och visa hur man tar bilder med min kamera så att man får den att visa det man vill! jag försökte flera gånger få det till nåt, men gav sen upp och postade dom här bilderna ändå.

  5. Vaude..kan int säga annat..ja den är bara för härlig. Vilken konstnärssjäl du är 🙂

  6. Nämen vilken otrolig tavla du målat!!! Du är verkligen skicklig! Här sitter jag och bara gapar av ren förvåning!

    Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *