Trädgårdsmoodboard

Så var det dags för junimånads moodboard, och skall jag vara helt ärlig så ser mina vanliga anslagstavlor ut helt på samma vis som dom gjorde förra månaden – har liksom inte haft tid att vara inne och pyssla och greja utan vi är ute så mycket vi bara hinner nu när det är varmt och soligt.

I stället visar jag det som verkligen inspirerar mej just nu, som gör att jag har hundratals nya planer precis varje dag! 027

Rosa-lila klematis, gul ringblomma och gulorange tagetes. Min favoritmoodboard hittills!

Jag gillar verkligen den här nya lila-rosa klematisen och ringblommorna som slår ut fler och fler överallt i trädgården. Härlig varm kombo, mer sånt vill jag ha i min trädgård. Har en massa nya trädgårdsplaner hela tiden, planer om nya rabatter och att flytta om på växter och odlingsplaner för nästa år. Det är det allra bästa med trädgården – att både drömma om framtiden och njuta av nuet samtidigt!

Då när jag började anlägga vår trädgård hade jag planer om hur olika rabatter skulle gå i olika färger, men både växterna och jag har ändrat oss gällande dom planerna. Vissa vill inte blomma på en del ställen, vissa planterar sig själva bredvid varandra och bildar nya härliga färgsprakande kombinationer som här på bilden, och vissa färger vill jag bara ändra på och slänga in lite mer kontraster, lite mindre pastelligt än jag hade tänkt mej från första början. Jag hade planer om en svensk rabatt (blågul) en dansk rabatt (rödvit) och en sydafrikansk (alla möjliga färger), men i stället finns det svenska, danska och sydafrikanska med lite överallt i alla rabatter (det sydafrikanska är bland annat alla pelargoner som vi har lite här och var. På önskelistan står Agapanthus och att klara av att övervintra sådana!). Jag kände att det saknades nåt i trädgården och inspirerad av en liten trädgård i årets Chelsea Flower Show visste jag precis vad det var – en gnutta Indien! Ringblommor och tagetes, sol och värme! Kan vara omodernt om man kombinerar dom på så sätt, kan vara toppeninspiration och en total energikick om man gör det annorlunda och gärna på indiskt vis, så det är min nya plan – att införa en pytteliten del av Indien i vår trädgård. Vilket passar vår familj alldeles utmärkt för om det är nåt vi gillar så är det indisk mat och bollywood och starka färger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *