Hylla före-efter

Förra sommaren gjorde jag några himla bra fynd när en lokal bokhandel slog igen. Ett av fynden var den här bokhyllan:

Last summer a book store closed here in our town and I got to buy some furniture, among other things this book case:

024

Suverän att ha bilderböcker i, lättillgängliga för barnen och det bästa är att böckerna på nåt magiskt sätt byts ut hela tiden så alla böcker ser nya och inbjudande ut. Men själva bokhyllan behövde ett lyft kände jag och efter lite självhäftande hyllplast så såg den lite mindre ”reklamig” ut:

It is just perfect for pictures books, with easy access for the kids. Which has led to the books changing places ”magically” all the time, so that the books in the front always look new and inviting. The book case needed a face lift and after a round of self adhesive shelf liner it looked a lot less like an advertisement:

043 (3)

Självhäftande plast, det är grejer det! Går hur snabbt som helst att förvandla möbler eller tavlor eller vad som helst raka ytor.

I love selvadhesive shelf liner! You can totally change furniture or walls or anything with a flat surface in no time.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 Replies to “Hylla före-efter”

 1. Lina

  Jag undrar var du köper den självhäftande plasten någonstans? Jag ska för första gången bo själv (tyvärr pga av skilsmässa) och nu kan jag äntligen frossa i mönster och färger. Har en del möbler jag vill renovera och det verkar vara ett smidigt sätt att göra det på. Är det något speciellt man ska tänka på?
  Tack för en inspirerande blogg!

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Tack själv för komplimangen! 🙂 Vad roligt att höra att du gillar min blogg!
   Just den här självhäftande plasten har jag köpt på Tiger (heter visst TGR i Sverige, men Tiger i alla andra länder). Kostade nästan ingenting och var superenkel att använda, så det var inget särskilt att tänka på tycker jag! …fast det beror säkert på underlaget nu när jag tänker efter. Det gick superenkelt att klistra fast plasten och ta bort och flytta runt den då när den inte fogade ihop sig som jag ville, men den var tillräckligt ”oklistrig” så att det inte blev stora bubblor och rynkor. Finns också massor av olika kontaktplast på olika byggvaruhus och på Panduro, men dom här färggranna var som sagt fårn Tiger.

   Reply
   • Lina

    Jag hittar ingen hemsida till Tiger tyvärr. Du har inte en länk? Kan det funka med vanliga tapeter med?

    Reply
    • Tant Ninette Post author

     http://www.tiger.dk/ Välj sen ditt eget land uppe i menyn! Dom har ingen webbshop tyvärr, men har en del butiker i större städer. Säljs tydligen som hyllpapper, men det är kontaktplast som limmas fast ändå http://www.tgr-stores.se/hem/kok/hyllpapper_blommor_1002120.html

     Vanliga tapeter funkar hur bra som helst det också! Jag har tapetserat alla möljiga grejer med vanliga tapeter. Om det är nåt som är på nåt sånt ställe att det slits extra mycket så brukar jag måla över med några lager klarlack till sist (dvs vanligt möbellack)

     Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *