Trädgårdsnjutning

Att ha en  trädgård – det är minsann livet det! Nörd som jag är så tänker jag på Cicero och hans citat om att ha ett bibliotek och en trädgård – det är allt man behöver, och precis så känner jag det också! en bra bok och lite trädgård att njuta av. Mer än så behövs inte.Vi har haft det lite bråttom den senaste tiden så nu försöker jag bara koppla av genom att njuta av mina fina blommor och kanske hinna läsa en bra bok mellan verserna.

058 (2)

 

De mångåriga vallmona har precis börjat slå ut. Den här orangea rackaren har sått sig i min vit-rosa rabatt! Jag har en känsla av att min trädgård kommer att vara ett enda mix av färger med tiden, trots mina ursprungliga planer.

029

Det här är nog nästan min favoritblomma, och inte på grund av hur den ser ut utan på grund av vad det blir av den efter pollineringen. Smultron!

035 (2)

Vi har pyntat i krukorna med musselskal och annat som får en att tänka på stranden.

053

Orange vallmo i pionrabatten. Pionerna har ännu inte hunnit börja blomma i vår trädgård.

075 (2)

Såhär går det med mina buketter när jag glömmer att fylla på vatten!

080

Lekstugans buketter är härligt pigga och färggranna

086

Pelargonerna håller på och slår ut som bäst

090

Bondbönorna växer så det knakar

092

Här i köksträdgården njuter vi allra bäst! Finns så mycket fint att se på

178

Fast det är inte så dumt att gå en sväng i övriga trädgården heller. Ibland stöter man på riktiga skönheter som den här nya korallröda vallmon som precis har slagit ut

P.S. Håller som bäst på med ett par böcker som jag försöker få färdigläst (har ett gäng störande moment här hemma som gör att det tar lite tid). En av dem är Hanne Mulvad Nielsens bok ”Send lagkagen rundt igen” som handlar om hennes uppväxt i en familj där allting inte står rätt till bakom fasaden. Hvis du er god til dansk, så läs den! eller endnu bedre – køb den, overskuddet fra bogen doneres til Børns Vilkår

2 Replies to “Trädgårdsnjutning”

  1. Bland Hö & Halm

    Ja, nu behöver ni ta det lite lugnt. Fina bokstäver i förra inlägget och trappan blev ju jätte fin.
    Härligt att er vallmo just börjat blomma. Våran har redan blommat ut

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *