31. maj – här är jag! + gratis målartips

Hej halloj, här är jag!   målaren

Dessa dagar mest medförd en målarpensel iklädd målarkläder och med målfärgsfläckar lite överallt. Totalt osminkad och full av eksem efter att jag använde en målfärg som jag tydligen inte tålde – så kan det gå ibland! Annars målar jag med linolja som torkar rätt så snabbt nu när det är värmebölja. Härligt!

(om du vill läsa lite mer om vem just jag är så skrev jag en presentation ifjol)

Vi har det minsann fullt upp just nu –  nästa vecka kommer dom från TV:n hit och filmar och vi vill ha det så fint vi bara kan här hemma. Skall bli så spännande att följa med hur det går till bakom kulisserna på TV-programmet! Barnen är duktiga och hjälper till så gott dom kan och krattar gården mellan verserna när dom inte leker sommarlovslekar.

kvistlack

Här kommer ett målartips – kvistlack! det lönar sig definitivt att kvistlacka innan man går igång och målar omålat trä. Annars blir det fula märken i målfärgen efteråt. Kvistlacket är superenkelt att använda och torkar jättesnabbt.

Här kommer ett till tips:

fotspår

Se till att ungarna sover djupt innan du går igång med att måla golvet!

fotspår i målfärg

Jag trodde alla ungar låg och sov så jag tog och målade halva trappan plus en del av hallgolvet. Ack ack, en viss mamma hade tydligen felberäknat en del av ekvationen!

Ungen trodde till på köpet att vi inte skulle märka det! Ja, så kan det gå ibland!

(mina barn är tydligen inga ljushuvuden, i varje fall inte när dom är små ”Hur visste du att det var jag?” har dom alla sagt i tur och ordning i ungefär samma förskoleålder. Hmm, väldigt svårt att gissa vem som gjort sånt här! Jag är nog ett otroligt geni som luskar ut det varje gång!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *