Suckande vårblomsfotografen

Här njuter vi av vårblommorna så mycket vi bara kan. Vilket är nästan inte alls emellanåt! Håhå ändå, vissa dagar är det bara så utmanande att leva småbarnsfamiljeliv. Det blir inte så värst mycket sitta och njuta av nånting i trädgården alls såna gånger, men då är det tur att jag har min kamera och kan kolla på bilderna efteråt – om inte annat så lär jag glömma allt det tråkiga, och endast komma ihåg dom fina blommorna som jag helt säkert njöt av hela den här soliga vårdagen! (det kommer jag alltså att tro när jag ser på bilderna efteråt har jag tänkt mej – idag har varit en enda kaosdag med våra huliganer!)

julros

 

Julrosorna är så jättefina just nu. Dom tittar upp lite här och där, och mina favoriter är just dom här mörklila.

krokus

Idag blommade det en massa krokusar, men jag glömde bort att plåta dom på dagen i solskenet när dom blommade som allra mest. En enda ynka liten krokus blev kvar på bild!

096

Blåsipporna – mina nya vårblommefavoriter känner jag. När man står uppe i ungarnas rum och tittar ner på trädgården som till största delen är brun och trist ännu, så lyser dom blått där nere i rabatten. En sån här blå färg kan man inte annat än bli glad av!

…hälsningar från en mamma som ibland längtar efter måndagmorgon! (tänk att få sitta i lugn och ro med nån bra tv-serie och en kopp te och lite banan och choklad, mmm!)

6 kommentarer

  1. …och tänk vad de där åren ändå kommer att gå snabbt förbi. Det tröstar jag mej med, när det är kaosdagar!
    Härliga bilder du bjuder på idag!

  2. ujuju så fina blåsippor! Härlig bild!

  3. När barnen var små längtade jag efter att de skulle bli så där stora och självgående. Men nu när de är äldre kommer det massa andra problem som skolan, läxor, kompisar, tjat om att inte sitta vid datorn eller tvn hela dagen och sen tjatet om alla saker de vill ha. Då känns helt plötsligt bebisens vilja och behov så små äta, sova och såklart det eviga bärandet.
    Vi har också haft trädgårdsjobb i helgen. Pojkarna skall få en bandy och fotbollshörna.
    Och julrosorna är underbara kanske skulle plantera några av de mörka för just nu har vi bara vita.

  4. Heisan!
    Så vakre og vårlige bilder fra naturen!
    Tusen takk for trivelig hilsen på bloggen min. Ønsker deg en glad ny uke!
    Stor hilsen fra Kaspara

  5. Himla smart idé det där med att plåta blommorna, när man inte hinner se dem i vardagen.
    Detta är faktiskt första året jag lyckats stanna upp, sitta med en kopp te i handen och lyssna på hur fåglar kvittrar och man kan riktigt höra hur knopparna vecklar ut sig, för det spritter i naturen, knakar och ploppar. Det är riktigt häftigt.
    Men som sagt detta är första året, innan har jag sprungit efter barnen och aldrig lyckas sitta still en sekund. Så det kommer, det lovar jag.
    Kram
    Helena

  6. De är fina, precis varendaste en! Jag är nyfiken på julrosorna, måste läsa på om dem nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *