Hemmagjorda chips

Mellokväll för många, men jag vet precis hur det kommer att sluta för min del – genast då dom börjar sjunga så slocknar jag framför TV:n (klockan 21 här i Finland, vi är en timme efter schweden). Men mello och lördag, lite extra måste man ju fira! Så jag tog och gjorde mej en sats hemmagjorda chips i smyg för barnen. Bara lugn, dom fick nog en massa gott dom också – pappan gjorde våfflor som dom stoppade sig fulla med tills det kom sylt ur öronen, men alltså – dom här chipsen är bara så goda, så om jag gör dom när  barnen ser det och är vakna så tar det cirka 3 minuter så är alla uppätna! Det är som att se en svärm med gräshoppor landa på en åker och så vips så är allt uppätet. Iofs en helt bra grej, för när man gör chips själv och på diverse rotfrukter så är det rätt så hälsosamt, så här kommer alltså mitt recept på lite hälsosamma och syndigt goda chips:

Skala och skiva tunt ett gäng rotfrukter. Jag tog en potatis, en morot, en rova och en palsternacka. Smält lite smör och pensla över. Strö över flingsalt och peppar.

Mina rotfrukter räckte till två plåtar som jag hade i varmluftsugn i 170 grader i ca 20-25 grader tills chipsen började se färdiga ut.

Se sen till att ungarna är på sina rum/ sover så du får äta och njuta i fred!

Mums! (som Linette Gyldenstjerne skulle säga)

5 Replies to “Hemmagjorda chips”

  1. Caroline

    Oj nam vad gott det ser ut!! Skall testast – kanske imorgonkväll eller nästa weekend!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *