Sampling

Jag fick en fråga häromdagen om hur jag överför bilder på dom tavlor jag har gjort. Svaret heter ”sampling” – bildöverföring.

Man tar och skriver ut en bild med en laserprinter eller kopierar en bild med en vanlig kopieringsapparat. Sen stryker man lacklim på bilden som skall överföras och trycker fast den på ytan dit man vill ha bilden. Vissa lim skall man lämna över natten (t ex decoupagelim) medan andra lim torkar fortare (som t ex Art Medium Transfer). När limmet har torkat klart fuktar man pappret och gnuggar försiktigt bort det och så har man en bild som man har överfört.

Det man skall komma ihåg är att spegelvända bilden innan man skriver ut den. På tavlan ovanför har jag överfört två olika bilder – ett foto och en text. Sen gäller det att trycka fast bilden ordentligt i underlaget, för annars blir den inte jämnt överförd, men jag gillar att det ibland blir en lite sådär sliten look. Det blir speciellt fint att överföra bilder på marmor tycker jag. Marmorn har en egen struktur och lyster och vit marmor är aningen genomskinlig vilket ger bilderna en extra dimension.

Dethär är min söndagsbild det, nu iväg och renovera färdigt barnrummet!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Vilket bra inlägg! Tack för det. Jag har aldrig funderat över hur man gör men alltid gillat uttrycket det ger. Nu blev jag genast sugen på att fixa mig en tavla. 🙂

  2. Rolig idée! Ytterligare något jag måste skriva upp på min pyssellista! 🙂
    Tack för tipset!
    Kram Mia

  3. Borgmästaren

    Det hamnar definitivt på min pyssellista också. Tack för beskrivningen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *