Nya lampskärmar igen

Våra matsalslampor hade bleknat i solen märkte jag nu när jag skulle sätta upp dom igen efter julen. Lampskärmarna vikte jag själv för ett par år sen, och pappret tålde tydligen inte sol.

Tråkigt när saker och ting inte håller så länge, men kul när man får fixa nya saker i stället! Jag tänkte genast att då  tar jag och viker ett par nya skärmar.

Problemet var vad jag skulle välja för papper den här gången. Egentligen ville jag ha nånting orange igen, men alla mina orangea papper var för små. Så dök det här inlägget upp och där satt den – prickigt! Ett liknande papper hade jag redan hemma, så då var det bara att gå igång och klippa och vika.

Hur man viker såna här lampskärmar har jag skrivit om i det här inlägget. Det är verkligen jättekul att göra egna lampskärmar tycker jag, lätt som en plätt – påminner om när jag som liten vek en massa solfjärdrar åt mej. Man skall bara vika lite mera papper än till en solfjäder och sen stansa hål och limma ihop allt.

6 Replies to “Nya lampskärmar igen”

  • Tant Ninette Post author

   själv hamstrade jag i danmark, så mitt råd är – flytta till Danmark några år och skaffa dig ett lager! 😉

   Reply
  • Tant Ninette Post author

   Jag använder helt vanligt papper – har bara såna där små lampor till julstjärnor av papper, så det lär inte ska börja brinna i första taget. Dessutom kommer metalllampskärmarna emot först – såna finns btw billigt på Missonsboden om du är intresserad!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *