Mina blommiga bord – DIY

Vi har haft ett par söta små bord i vardagsrummet, som var lite väl skrangliga och shabbiga, så jag tog äntligen mig själv i kragen och fixade om dom. Först målade jag dom med en turkos möbelfärg som jag blandade själv (man kan ibland få köpa flytande pigment från färghandlare om man frågar snällt, det här var vit möbelfärg blandad med grönblå färgpigment).

Sen när dom torkat tog jag och strök bordsytan med vanligt trälim och limmade fast ett par tygbitar på dom. Den ena tygbiten var lite för liten för att också täcka bordskanten, så jag limmade fast glitter på kanterna i stället. Till sist tog jag och lackade bordsytorna ett par varv med möbellack efter att trälimmet hade torkat ordentligt.

Sådärja! Nu passar borden mycket bättre hemma hos oss, och med möbellacket på borde dom tåla lite mer slitage. Egentigen hade jag tänkt täcka borden med vanligt papper i nåt skojigt mönster, men hade inte nåt sånt hemma som jag gillade, så det blev dom här tygen i stället. Det  var lite av en chansning om det skulle funka med lacket, men som tur är funkade det bra.

– Nu när jag ser på bilderna så slås jag av hur blommiga dom här borden är – det är nog säkert lite min längtan  efter min vår- och sommarträdgård som kommer fram!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Todella suloiset pikkupöydät!

  2. Vilka fina bord!

  3. Åh vilka ljuvliga bord,dom skulle göra sig fina hos mig med…:)))
    Kram till dig…
    Annelie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *